Sve su zamislila dvojica zaljubljenika u elektronsku muziku. Underground verzija Touchradio internet izdanja startovala je 2006. godine iz sobe jednog od osnivača, sa ličnog desktop računara. Nepunu godinu kasnije, u septembru 2007. izrađen je, tada popularna, myspace stranica, čime je Touchradio izašao iz „podzemlja“. Zakačeni su prvi miksevi, a za tri meseca postojanja stranice zabeleženo je više od 3.000 poseta!

Par meseci kasnije zbog velikog interesovanja, početkom 2008. radio se prebacuje na server somborskog portala www.soinfo.org , te postaje muzička sekcija „SO open“ organizacije. Naša prva žurka vezana je za peto izdanje Balkanskog festivala muzike „QO5“. Elektro bina je nazvana Touchradio stejdž i „QO5“ festival se piše kao nulta zabava organizacije.

Prvu samostalnu žurku, AfterHallowen party, priredili smo u 01. novembra 2008. godine, da bi Hallowen niz bio nastavljen i ove sezone, ponovo u fenomenalnom prostoru hotelske diskoteke. U Touchradio priču u oktobru 2008. godine ulazi VJ Slepi, koji je i danas neizostavni član i važna karika u organizaciji. Naredni hepening (06. decembar 2008.) bio je ElectroArt Night, dok se na treće izdanje čekalo do 14. februara i partija pod imenom „Love is choice“.

Projekat „Minimal nature“ otpočeo je 30. maja na somborskom kupalištu Štrand. Drugi deo serijala usledio je nepunih mesec dana kasnije (27. juna), a ta dva partija posetilo je gotovo dve hiljade ljudi. U saradnji sa Kancelarijom za mlade priređen je promo party, kojim je najavljen besplatni bežični internet u gradu. Najznačajnija Touchradio priredba, organizovana kroz partnerstvo sa somborskim monkeybusiness.ent, dogodila se 29. i 30. avgusta, opet na kupalištu Štrand. Dva stejdža, 17 izvođača i gotovo 1.500 gostiju.


Touchradio label nose: residenti Gligorije, Nidza, Boki, Đuka,  od decembra 2010. Tijana Kabić i DJ duo The One: - Suzana i Snežana Sarić. A od početka 2011. i Bojan Jovović i Milan Lončar.

 Na Touchradio zurkama su radili: Goya&Natasha(SU), Nikola Grebović (KG), Alex Monster (BG,Nemačka) , Faktor X (Budapest, HU), Nikola Majdanović (SU), Orange (NS), Groover (NS), Macro (NS) Timika (SU),Yoma (NS),Arhitek (NS), Gregor (NS), Dark Angle (NS),Klaus (NS), Soot (BP), Kravarusic (AP),

TouchRadio Logo